Vitvaror och Hushållsartiklar / Spisar och mikrovågsugnar / Spisar
Hos L'EASY har vi valt att ha glaskeramiska ugnar som är de mest utbredda och populära.

Våra modeller har dessutom finesser såsom multifunktionsugn som utöver traditionella ugnsfunktioner med över, undervärme och grill också har varmluft.
MEST SÅLDA
ELECTROLUX EKI6051EOW
Sök bland produkterna
 
Filtrering
 
 
 
Värt att veta om spisar
 
Energiklass: Volym, liter: Varmluft: Typ:
Sortera:
Visa:
Voss glasskeramisk spis
Finansierat per månad
409:-
Levererat till dig
Kontant: 13 899:-
Voss induktionsspis
Finansierat per månad
429:-
Levererat till dig
Kontant: 14 599:-
ELECTROLUX EKI6051EOW
Finansierat per månad
479:-
Levererat till dig
Kontant: 16 399:-
ELECTROLUX EKI6679AOW
Finansierat per månad
619:-
Levererat till dig
Kontant: 21 899:-
Jämför

Värt att veta om spisar

Glaskeramik

Glaskeramik, induktion, traditionella kokplattor eller gas? Många väljer gas eller induktion på grund av den snabba temperaturregleringen, medan andra föredrar den platta glaskeramiska hällen på vilken grytorna aldrig välter och som dessutom är mycket lätt att rengöra.

Hos L'EASY har vi valt att uteslutande ha glaskeramiska spisar i sortimentet, eftersom denna kategori utan tvekan är mest vanlig.

Dubbla kokzoner
Det finns dubbla kokzoner på de flesta glaskeramiska spisar, och du kan öka eller minska storleken på dessa zoner efter behov, till exempel till 12 eller 18 cm. i diameter. Detta ger större flexibilitet, möjlighet att använda två kastrullstorlekar på samma kokzon och bättre möjlighet att använda en kokzon som passar aktuell kastrull.

Det är stor skillnad på den plats som olika spistillverkare erbjuder för grytor och pannor. Försäkra dig om att avståndet mellan kokplattorna/zonerna (mätt från mitten) och kokkärlet är tillräckligt.

Ugn

En elspis kan vara försedd med en traditionell ugn eller en multifunktionsugn.

En traditionell ugn har över- och undervärme och kanske grill. Den passar utmärkt för stekning på traditionellt vis och är förhållandevis lätt att använda. En multifunktionsugn är som namnet säger en ugn med flera funktioner, nämligen traditionella ugnsfunktioner med över- och undervärme och grill samt även varmluft. När du använder varmluft, kan du placera flera plåtar i ugnen utan att vara orolig för att smaken sprids från rätt till rätt. Varmluften skapar dessutom en enhetlig temperatur i hela ugnen.

Utrymmet i ugnen är givetvis viktigt. Förlita dig inte på utrymme mätt i liter, utan koncentrera dig på bakplattornas nettobruksområde.

God belysning i ugnen är viktigt för en god överblick. En lång rad modeller har utöver belysning i ugnens tak även sidobelysning. Detta är till stor hjälp om du exempelvis bakar eller lagar mat på flera nivåer samtidigt.

Vissa ugnar har inbyggd stektermometer. Du behöver inte fundera över stekens storlek eller vikt. Steken blir precis som du vill ha den – varje gång. Stektermometern talar nämligen själv om när steken ska tas ut.

En eventuell start-/stoppfunktion gör det möjligt att förprogrammera ugnen så att den startar och stänger av vid den tidpunkt du väljer.

Rengöringsvänlig

De flesta vill ha en rengöringsvänlig ugn. Finns det skruvar eller andra objekt som attraherar smuts på produkten? Finns det hjul på spisen så att du kan komma åt att göra rent på baksidan?

Glaskeramiska spishällar är i regel mest rengöringsvänliga tack vare deras helt platta ytor.

Ugnen är antingen försedd med emalj, som kan vara olika beroende på tillverkare och som du ska rengöra på traditionellt vis, eller en självrengöringsfunktion. Självrengöring kan vara av två huvudtyper. Den ena använder katalysprincipen och den andra pyrolysprincipen. Vid katalytisk rengöring sugs fettstänk upp från sidan, toppen och bakväggen och förbränns delvis när ugnens temperatur uppnår 200 ºC. Ugnen kräver kontinuerlig rengöring.

Vid pyrolytisk självrengöring värms ugnen upp till 500 ºC. Vid denna temperatur omvandlas fettstänk och mindre matrester till aska, som efter avkylning kan torkas bort med våt trasa. Ugnen har en specialyta som tål den höga temperaturen. Regelbundet bruk av pyrolysfunktionen tillförsäkrar att ugnen är ren.

Säkerhet

Man kan bränna fingrarna på flera spisar (induktion undantaget), men på många ugnar blir ytglaset inte mer än 43 °C varmt när det är 200 °C inne i ugnen. Kontrollera om spisen är tippsäkrad och om ugnsventilationen är placerad så att barn inte kan komma i kontakt med varm ånga. Överväg också om du har behov av ugnsdörr med barnlås.

Modern elektronik kan ge många fördelar, till exempel kokplattor som kan låsas så att barnen inte kan sätta på dem eller kokplattor som stänger av sig själva om du skulle glömma det.


Representativt exempel: Vid ett kreditköp på 10 000:- över 70 månader så betalar du 286:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt betalar du 21 171:-, baserat på ränta 21,60% (fast), effektiv ränta 34,50% (2017-01-01), uppläggningsavgift 495:- och leveransavgift 799:- (som båda läggs till kreditbeloppet) och autogiro. Räntan sätts individuellt efter kreditprövning: 9,84%-21,60%. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs. Du kan när som helst välja att slutbetala produkten – utan avgifter.