Vitvaror och Hushållsartiklar / Spisar och mikrovågsugnar / Mikrovågsugnar
Mikrovågsugnen är ett hjälpmedel i köket man inte kan vara utan. Innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa är det viktigt att överväga vad den ska användas till och därmed vilka tekniska finesser du önskar.

Hos L'EASY hittar du säkert en som kan täcka dessa önskemål.
PETERS TIPS
Electrolux mikrovågsugn med inbyggd grill
Sök bland produkterna
 
Filtrering
 
 
 
Värt att veta om mikrovågsugnar
 
Ugnstorlek, liter: Mikrovågseffekt, W: Grilleffekt, W:
Sortera:
Visa:
Gör den enkla matlagningen ännu enklare
Finansierat per månad
99:-
Levererat till dig
Kontant: 2 199:-
Electrolux mikrovågsugn med inbyggd grill
Finansierat per månad
99:-
Levererat till dig
Kontant: 2 299:-
Electrolux mikrovågsugn med inbyggd grill
Finansierat per månad
99:-
Levererat till dig
Kontant: 2 399:-
Electrolux kombiugn som gör allt
Finansierat per månad
129:-
Levererat till dig
Kontant: 3 299:-
Jämför

Värt att veta om mikrovågsugnar

Ny mikrovågsugn, men vilken?

Mikrovågsugnen är ett modernt hjälpmedel i köket som gläder många men som andra i stort sett bara använder för att göra popcorn. Innan du beslutar dig för vilken mikrovågsugn du ska köpa, måste du överväga vad den ska användas till och hur många tekniska finesser du har behov av. Som huvudregel kan man säga: Ju större effekt, desto bättre ugn.

Det krävs mycket övning innan man behärskar automatisk matlagningsteknik, ugnstermometer och upptiningsprogram. Det är viktigt att slå fast att mikrovågsugnen inte kan ersätta en vanlig ugn. Den är bra för snabb upptining, uppvärmning av redan färdiglagad mat och beredning av mindre portioner.

Ska ugnen vara fristående eller byggas in? Om den ska stå fritt på köksbordet får den inte vara för stor. Om den ska byggas in, ska du givetvis försäkra dig om att den får plats i avsett utrymme.

Bedöm ugnens storlek. Det ska finnas plats för de tallrikar, skålar, m.m. som du avser att använda i ugnen.

Många mikrovågsugnar består numera även av en grill. Med mikrovågsugnens inbyggda grill kan man utnyttja ugnens uppvärmnings- och kokeffekt samtidigt som maten ges en spröd och läcker utsida. Grillar finns i många varianter och effekter. Om du vill ha grill, ska du försäkra dig om att den kan ge önskat resultat inom önskad tid.

Om du i huvudsak avser att använda mikrovågsugnen för matlagning, kan en kombiugn vara lösningen. Den kombinerar mikrovågornas snabbhet med varmluftsugnens många fördelar. De enskilda funktionerna kan i regel användas var för sig eller i på förhand programmerade kombinationer.

Undersök om ugnen är lätt att använda. Om den har fler funktioner än du har behov av, bör du kanske välja en annan ugn. Motsatt kan en ugn som vid första ögonkastet ser "mycket teknisk" ut vara lätt att använda när du väl bekantar dig med den.

En prisskillnad mellan två modeller skvallrar inte nödvändigtvis om en kvalitetsskillnad, utan snarare förekomst av automatik och tekniska finesser.