Vitvaror och Hushållsartiklar / Spisar och mikrovågsugnar / Mikrovågsugnar
Mikrovågsugnen är ett hjälpmedel i köket man inte kan vara utan. Innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa är det viktigt att överväga vad den ska användas till och därmed vilka tekniska finesser du önskar.

Hos L'EASY hittar du säkert en som kan täcka dessa önskemål.
MEST SÅLDA
Electrolux kombiugn som gör allt
Sök bland produkterna
 
Filtrering
 
 
 
Värt att veta om mikrovågsugnar
 
Ugnstorlek, liter: Mikrovågseffekt, W: Grilleffekt, W: Typ:
Sortera:
Visa:
Electrolux mikrovågsugn med inbyggd grill
Finansierat per månad
89:-
Levererat till dig
Kontant: 2 499:-
Electrolux kombiugn som gör allt
Finansierat per månad
139:-
Levererat till dig
Kontant: 4 099:-
Jämför

Värt att veta om mikrovågsugnar

Ny mikrovågsugn, men vilken?

Mikrovågsugnen är ett modernt hjälpmedel i köket som gläder många men som andra i stort sett bara använder för att göra popcorn. Innan du beslutar dig för vilken mikrovågsugn du ska köpa, måste du överväga vad den ska användas till och hur många tekniska finesser du har behov av. Som huvudregel kan man säga: Ju större effekt, desto bättre ugn.

Det krävs mycket övning innan man behärskar automatisk matlagningsteknik, ugnstermometer och upptiningsprogram. Det är viktigt att slå fast att mikrovågsugnen inte kan ersätta en vanlig ugn. Den är bra för snabb upptining, uppvärmning av redan färdiglagad mat och beredning av mindre portioner.

Ska ugnen vara fristående eller byggas in? Om den ska stå fritt på köksbordet får den inte vara för stor. Om den ska byggas in, ska du givetvis försäkra dig om att den får plats i avsett utrymme.

Bedöm ugnens storlek. Det ska finnas plats för de tallrikar, skålar, m.m. som du avser att använda i ugnen.

Många mikrovågsugnar består numera även av en grill. Med mikrovågsugnens inbyggda grill kan man utnyttja ugnens uppvärmnings- och kokeffekt samtidigt som maten ges en spröd och läcker utsida. Grillar finns i många varianter och effekter. Om du vill ha grill, ska du försäkra dig om att den kan ge önskat resultat inom önskad tid.

Om du i huvudsak avser att använda mikrovågsugnen för matlagning, kan en kombiugn vara lösningen. Den kombinerar mikrovågornas snabbhet med varmluftsugnens många fördelar. De enskilda funktionerna kan i regel användas var för sig eller i på förhand programmerade kombinationer.

Undersök om ugnen är lätt att använda. Om den har fler funktioner än du har behov av, bör du kanske välja en annan ugn. Motsatt kan en ugn som vid första ögonkastet ser "mycket teknisk" ut vara lätt att använda när du väl bekantar dig med den.

En prisskillnad mellan två modeller skvallrar inte nödvändigtvis om en kvalitetsskillnad, utan snarare förekomst av automatik och tekniska finesser.


Representativt exempel: Vid ett kreditköp på 10 000:- över 70 månader så betalar du 286:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt betalar du 21 171:-, baserat på ränta 21,60% (fast), effektiv ränta 34,50% (2017-01-01), uppläggningsavgift 495:- och leveransavgift 799:- (som båda läggs till kreditbeloppet) och autogiro. Räntan sätts individuellt efter kreditprövning: 9,84%-21,60%. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs. Du kan när som helst välja att slutbetala produkten – utan avgifter.