Datorer / Skärmar
Hos L'EASY får du hög kvalité och den nyaste teknologin! Vi har samlat ett brett urval av kvalitetsvaror som täcker allas behov så du är garanterad att hitta en modell som passar just dina behov.

Och om du inte kan bestämma dig, så hjälper vi dig mer än gärna!
MEST SÅLDA
Acer datorskärm
Sök bland produkterna
 
Filtrering
 
 
 
Värt att veta om skärmar
 
Skärmstorlek: Full HD:
Sortera:
Visa:
Acer datorskärm
Finansierat per månad
59:-
Exkl. lev. och install
Kontant: 1 999:-
Jämför

Värt att veta om skärmar

Ny skärm, men vilken?

Marknaden för datorskärmar har genomgått samma utveckling som TV-marknaden, nämligen från traditionella CRT-skärmar (baserade på bildrörstekniken som hos traditionella TV-apparater) till TFT-skärmar baserade på LCD-tekniken som hos flat-TV:n.

Tidigare var det stor prisskillnad mellan dessa två typer, men i takt med att skillnaden har blivit allt mindre har försäljningen av TFT-skärmar ökat markant. Men till saken hör även att TFT-skärmarna har en lång rad fördelar jämfört med CRT-skärmarna:
  • TFT-skärmarna tar betydligt mindre plats, är tunnare och väger mindre.
  • TFT-skärmarna har en lägre energiförbrukning.
  • TFT-skärmarna är mer avslappnande för ögonen att se på.
  • TFT-skärmarna ger ifrån sig mindre strålning.

Viktigt när du väljer skärm

Det är viktigt att man väljer en kvalitetsskärm, eftersom livslängden ofta är relativt lång jämfört med andra datortillbehör. Många hinner exempelvis byta processor innan de byter skärm. Du kommer med andra ord att titta på din datorskärm i flera år.

Om skärmen ska användas för snabba actionspel, är det viktigt att man väljer en skärm som har så liten responstid (i ms) som möjligt. Responstiden bör inte vara större än 8 ms, men numera finns det faktiskt TFT-skärmar vars responstider går ända ned till 2–4 ms.

Ljusstyrkan är extra viktig om skärmen ska användas i ljusa rum eller för TV-tittande. Ljusstyrkan mäts i cd/m2, och ju högre värde desto med ljusstark skärm.

Högtalare

Många TFT-skärmar har inbyggda högtalare, och fördelen med detta är att du slipper platskrävande enheter som fyller skrivbordet. Ljudet från inbyggda högtalare är dock begränsat, så om du spelar spel (där ljudet spelar en viktig roll) eller använder datorn för att lyssna på musik, bör du överväga de extra högtalarna.

Skärmstorlek

Slutligen måste du välja skärmens storlek. Storleken mäts i tum, och numera är 17 och 19 tum de mest vanliga storlekarna, men trenden går mot allt större skärmar. De stora skärmarna är behagliga att se på och praktiska när man har flera program och fönster öppna samtidigt. En 17 tums TFT motsvarar en 19 tums CRT-skärm. Skärmpriserna står i direkt proportion till storleken!


Representativt exempel: Vid ett kreditköp på 10 000:- över 70 månader så betalar du 286:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt betalar du 21 171:-, baserat på ränta 21,60% (fast), effektiv ränta 34,50% (2017-01-01), uppläggningsavgift 495:- och leveransavgift 799:- (som båda läggs till kreditbeloppet) och autogiro. Räntan sätts individuellt efter kreditprövning: 9,84%-21,60%. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs. Du kan när som helst välja att slutbetala produkten.