Datorer / Navigering
Hos L'EASY får du hög kvalité och den nyaste teknologin! Vi har samlat ett brett urval av kvalitetsvaror som täcker allas behov så du är garanterad att hitta en modell som passar just dina behov.

Och om du inte kan bestämma dig, så hjälper vi dig mer än gärna!
PETERS TIPS
Garmin GPS 5,0" + Travel Kit
Sök bland produkterna
 
Filtrering
 
 
 
Värt att veta om navigering
 
Skärmstorlek: Kort:
Sortera:
Visa:
Garmin GPS 5,0" + Travel Kit
Finansierat per månad
89:-
Inkl. lev. & install
Kontant: 2 399:-
Jämför

Värt att veta om navigering

Ny navigation, men vilket?

GPS - Global Positioning System är en navigeringsteknik som både militärer och civila använder för att erhålla en tillförlitlig positionsbestämmelse. GPS-systemet fastställer t.ex. en bils exakta position med hjälp av de radiosignaler som sänds ut via internationella GPS-satelliter.

Intresset för GPS-navigering i bilen har ökat kraftigt de senaste åren i takt med att utrustningen har blivit billigare för alltfler kundgrupper. Fler och fler ser en fördel i att ersätta gamla kartor med GPS-navigering, eftersom man i stället för att stanna med jämna mellanrum och titta på kartor får löpande information om var man befinner sig och vilken väg man ska köra.

Med GPS-systemet sparar du ofta tid tack vare att du guidas direkt till din destination och slipper köra runt och leta och ibland köra fel. Systemet beräknar dessutom din förväntade ankomsttid så att du anländer den tid du önskar.

Lätt att använda

Det går mycket lätt att montera GPS-systemet i bilen – i regel fäster man bara mottagaren i vindrutan med en sugkopp. Och strömförsörjningen kommer från bilens 12V-uttag.

Det finns även navigeringssystem med inbyggd hårddisk. Fördelen med detta är att det får plats mycket mer information, till exempel kartor över hela Europa som gör att man inte behöver läsa in kartor för ett nytt land varje gång man passerar en gräns.

Skärmens storlek är viktig. Ju större skärm, desto lättare avläsning. Om skärmen har en viss storlek går det också lättare att använda den som pekskärm. Även skärmens storlek är mycket viktig, eftersom skärmens förmåga att visa detaljer ökar med upplösningen. Detaljerna är särskilt viktiga om man använder GPS som sjökort.

Inte bara för bilen

När du lämnar bilen kan du ta GPS-mottagaren med dig om du även behöver hjälp att hitta vägen till fots. Detta är mycket praktiskt till exempel på semestern, då man ju ofta parkerar bilen och går på upptäcktsfärd i städer till fots. Man kan också använda GPS-systemet till sjöss med speciella sjökort.

GPS-kartor över de flesta områden blir alltmer tillgängliga, men det saknas fortfarande kartor för vissa delar av Östeuropa. Kartor över Skandinavien eller hela Europa ingår i regel när man köper GPS-navigeringsutrustningen, och i annat fall kan man köpa områdeskartor i takt med att man får behov av dem.